Hersenschudding

 

HART VAN GOUD

Begin 20 is ze, in de bloei van haar leven, getrouwd met een fantastische man, blij met haar leuke baan en moeder van een dochtertje. Haar altijd zo vanzelfsprekende goede leven kreeg ruim een jaar geleden een onverwachte, onomkeerbare wending: hersenschudding. Haar hersenschudding is het begin van een achtbaanrit met angstaanjagende dalingen en loopings. Waar put zij nu kracht uit?

'Kracht? Fysieke kracht, dat mis ik juist zo. Waar ik altijd degene was die de dingen regelde ben ik nu vooral afhankelijk van anderen. Nee, ik ben zeker niet zielig, eerder gefrustreerd. Ik haat de voortdurende hoofdpijn, mijn onbetrouwbare geheugen en het feit dat ik er niet kan zijn voor mijn man en kind. Althans, niet zoals ik wil.'

Grote steun
'Vanaf het eerste moment dat ik NAH opliep heeft hij mij gesteund. Zelfs nu ik niet meer kan werken helpt hij mij met de dagelijkse beslommeringen. Kan ik niet op tijd opstaan, hij brengt de kleine naar school. Heb ik niet de puf om boodschappen te doen, hij haalt alles in huis en kookt zonder morren. En weet je, ik begrijp zo hoe zwaar dit voor hem is. Ondanks alle narigheid en stress is onze band onverbrekelijk geworden, oersterk.'
 
Hartewens
'Hoe graag willen wij onze liefde bezegelen met een tweede kindje. Helaas kan dit niet in de huidige omstandigheden. Maar ik houd vast aan mijn wilskracht en zijn liefde. Met zijn tweeën gaan wij dit redden. Nu een harmonieus gezin met een prachtig kind. In de toekomst komt daar hopelijk een tweede kindje bij.'
 
Gouden hart
Ik durf te zeggen dat ik trots ben op mezelf. Knokken is iets waar ik niet voor terugdeins. Trotser nog ben ik op mijn man. Hij is mijn steun, mijn kracht. Van hem kreeg ik een hanger met diamantje. Dit gouden hartje staat symbool voor zijn gouden hart én onze dochter. Ik draag het, voor altijd.’

Uitleg en informatie over hersenletsel

Hersenletsel-uitleg.nl en Hersenstichting.nl

2 gedachtes over “Hersenschudding”

 1. Hi Maya,

  Ik ben ontroerd door je blog, ik begrijp dat je door een hersenschudding zoveel klachten hebt opgelopen, klopt dat?

  Zelf heb ik afgelopen 12 jaar 4 hersenschuddingen opgelopen en over het herstellen van de laatste heb ik 4 jaar gedaan. Ik had geaccepteerd om er mee te leren omgaan dat ik nah had en toen vond ik een neuroloog waar ik een klik mee had en ben met zijn hulp hersteld.

  Ik vind het altijd bijzonder om andere lotgenoten te ontmoeten! Ik heb op Facebook een besloten groep opgezet, je bent van harte welkom: https://ikhebeenhersenschudding.com/praten-met-lotgenoten/

  En inmiddels heb ik ook samen met een lotgenoot Stichting Hersenschudding opgezet:-) http://www.stichtinghersenschudding.nl. We delen informatie over hersenschudding en de eventueel langdurige gevolgen. Heel veel mensen weten niet (zoals ik ook eerst) dat een hersenschudding onder licht traumatisch hersenletsel valt.

  Heel veel sterkte en ik vind het fantastisch dat je hier aandacht aan besteedt!

  Liefs Jeanne

 2. Dag Jeanne,

  Volgens mij heb ik je via Facebook al laten weten dat dit niet mijn verhaal is. Wat ik nog ga doen is de link naar de besloten groep doorgeven. De dame is kwestie kan zelf beslissen of zij lid wil worden.

  Ik wens jou kracht en succes met de stichting.

  Dankjewel,
  Marya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.